Site Loader

listed price: 1.481.200 €

Split, Croatia

Motor BoatsMotor YachtsAzimut53 FlybridgeAzimut 53: Savršen obiteljski brodAzimut 53, nova jahta iz Azimuta tržišna je uzdanica te kuće u segmentu brodova s gornjom palubom, u kojoj to brodogradilište godinama drži vodeću poziciju s nekim nevjerojatno uspješnim modelima. Po najavama, prinova će službeno debitirati početkom 2021, a trebala bi predstavljati optimalnu ponudu za obitelji kojima je jahta od pedesetak stopa savršena za duge boravke na moru u potpunoj udobnosti.
Projektantima je zadan zadatak da na temelju ranijih iskustava stvore što više prostora na palubi i pod njom, što su ostvarili inovativnim razmještajem cjelina – kuhinja je pomaknuta do samog ulaza u nadgrađe, te smještena na podest povišen za 25 cm, prozori su izvedeni bez prekida i narušavanja linije od krmenoga dijela do vjetrobrana.
Neprekinuti bočni prozori stvaraju iznenađujući osjećaj prozračnosti i slobode kretanja, a pružaju se gotovo cijelom dužinom broda. Kao rezultat toga, prirodno svjetlo i pogled na more glavni su aduti ove jahte za ugodno provođenje vremena na brodu. Prostori za odlaganje, prostranost i udobnost sjedišta te kuhinjski uređaji proučeni su do najsitnijih detalja kako bi se osigurala funkcionalnost, udobnost i dugotrajnost.
Odabirom pogonskog sustava Volvo IPS omogućeno je smanjenje dimenzija strojarnice, a višak prostora dodan je prostorijama za goste. Dizajn vanjštine, obilježen sofisticiranom estetikom, potpisuje Alberto Mancini, koji je predvidio i silazak na kupališnu platformu samo jednim stubama, te izvedbu velikog naslonjača u obliku slova L u kokpitu koji je narastao zbog tog poteza.
Skladište u krmi moguće je pregraditi u kabinu za posadu, dok je prostoru za boravak gostiju dodano nekoliko simpatičnih elemenata koji podižu razinu luksuza i komfora, od ledomata do priručnog stalka za vinske butelje. Projekt trupa, djelo inženjera razvojnog odjela grupacije Azimut-Benetti, i motori Volvo Penta IPS 950, zajedničkim snagama daju ovom modelu udobnost, energetsku efikasnost i sjajne manevarske sposobnosti. Maksimalna brzina Azimuta 53 kreće se oko 31 čvora, a brzina krstarenja oko 27 čvorova, uz uštedu goriva, umanjenu buku i značajno pojednostavljenje manevara pri pristajanju i sidrenju.
*Advance package
*Bow truster 8Kv
*Carbon dioxide detectors
*Watermaker 55 I/h – 14,5 gal/h
*Additional waterproof socket
*Bimini on Flybridge ( automatic )
*Bow sunbath cushions ( with cover ) in Batyline fabric
*Cockpit chair
*Cockpit enclosure with side accesses
*Cockpit table in teak
*Co-pilot seat on fly
*Dimmer lights on flybridge
*Flybridge cover
*Flybridge furniture with icemaker and barbecue
*Flybridge openable table in teak
*Foredeck lounge with convertible bench/sunbed in Batyline fabric
*Monouvering lights on bow
*N.2 additional cleats on transom
*Spreader lights on aft fly
*Teak on cockpit
*Teak on Flybridge
*Teak on side decks
*Teak on swim platform
*Telescopic gangway
*Underwater lights on transom
*Upgrade standard external coushions in Batyline fabric
*Carpet for main and lower deck
*Crew cabin
*Dimmer lights for interior
*Hi-lo openable table in salon
*Mosqito nets for portholes
*Roman shade curtains for cabins
*Safe on master cabin
*Set of cooking pans
*Set of cutlery, crockery and glasses
*Shuko sockets ( 3 )
*Wooden flor in salon and stairs to lower deck
*Dishwasher
*Washer dryer combo unit
*Winecooler in galley
*Garmin AIS 800
*Garmin Gold package
*Hi-lo system for TV in salon ( TV not included )
*Builder certificate
*Cirtificate of Origin…Read full descriptionCategoryMotor BoatsSubcategoryMotor YachtsManufacturerAzimutModel53 FlybridgeMooring CountryCroatiaCurrencyEURYear built2021Length16.78 m/55 ftWidth4.95 m/16 ftWeight dry30ConditionnewSale TypeNewPropulsionInboardEngine manufacturerVolvo IPS 950 D11 725 HpNo. of engines2HP1450FuelDieselFuel Capacity2400Material hullPolyesterMaterial deckPolyesterFresh water capacity590No. of cabins3No. of berths6Headroom15.87 m/52 ftWC & bathrooms2

Post Author: admin

For further information about the item above, enter you Name, Email address and Question in the "Comment" box below:-